Рулото Стефани го заобичах в детството си. Едва ли има всъщност българин, който да не обуча руло Стефани. И да има, по-скоро е изключение 🙂

Има различни рецепти за рулото, основно се различават по това как се овкусява каймата. Аз лично добавям лук, нарязан на ситно, но ако предпочитате може да го избегнете. Също така има вариации и в подправките, които се слагат в каймата. Възможностите са много – черен пипер, магданоз, кимион, кориандър, чубрица, червен пипер…

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бутер кошнички с моцарела и кайма

Пълнени патладжани със зеленчуци и кайма

siomga_s_bosilekovo_pesto_i_sos_tartar

Наближава Никулден и като че ли все по-често поглеждаме към рибните щандове и събираме идеи какво да приготвим за празника. Традиционно се приготвя шаран, но смятам, че и другите риби са добър вариант.

За тази рецепта за сьомга ви е необходими преди всички песто от босилек. Можете да си до купите готово или да си приготвите домашно. Рецепта за босилеково песто можете да намерите тук.  Ако намерите пресен босилек горещо ви препоръчвам да направите домашно песто дженовезе. Още повече, че става бързо!

Когато избирате рибата, изберете котлети от сьомга с дебелина около 1,5 -2 см. Да не са нито много дебели, нито много тънки. Разбира се, може и да използвате филета от сьомга, също добър избор.

А за соса тартар бих казала, че аз го приготвям изключително гъст и продуктите не ги режа толкова ситно. Получава ми се нещо като салата тартар, а не сос тартар, но вие го пригответе както ви допада най-много. Рецептата за тартар включва кисели краставички, каперси, кисело мляко, майонеза, сол, лимонов сок, малко горчица и лук. По желание можете да добавите и магданоз, аз лично не слагам. И не ме питайте защо – няма причина.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Запеканка с картофи, пушена сьомга и червен лук

Медена сьомга с пармезанови аспержи

Рулца от тиквички с пушена сьомга и крема сирене

 

Pin It