Тази сутрин в 8 без 10 чух, че Михаел се е събудил и си бърбори нещо в неговата стая 🙂 Станах, отидох при него, гушнах го и после му оставих няколко играчки да се занимава докато стане време за закуска (8:30). Реших до „уплътня“ този половин час като направя една бърза домашна сладоледена торта?
Как се прави домашна сладоледена торта? Отговорът е – лесно и бързо 🙂 И така – аз имам всички необходими продукти за сладоледената торта, оставаше само да ги „сглобя“. Натроших маслените бисквити на ръка (можете да използвате и чопър, но така става по-домашна на вид тортата :). Бързам да уточня, че съставките са за торта в тавичка с подвижни стени с диаметър 18 см.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Най-шоколадовият сладкиш

Шоколадови бонбони с орехи

Лешниково-шоколадов фъдж с ром

Вижте как се приготвя домашна сладоледена торта:

 

Този десерт навярно ви напомня на чийзкейк. Да, истината е,че е много подобен, но разликите все пак са няколко. На първо място продуктите на пластове са наредени в купичка за крем. Лесното в случая е, че блатът не се пече, а плодовете директно се слагат отгоре цели (вместо малини можете да използвате ягоди, горски плодове, кайсии, праскови – според сезона). Разбира се можете да сложите и любимото ви сладко или мармалад. Основата е направена от смлени бисквити, мляко и масло, а белият пласт от крем сирене, извара, пудра захар и ванилия.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Чийзкейк с шоколадов ганаш

Чийзкейк с ягоди и горски плодове

krem_ot_tikva_s_krem_sirene_i_stafidi

Тиквата е един от най-полезните зеленчуци за есента и зимата и по тази причина не трябва да я подценяваме. Напротив, целенасочено тиквата трябва да присъства в менюто ни. Тиквата е полезна заради богатото си съдържание на витамини. Особено любопитно е съдържанието й на витамини К и Т, които не са особено популярни в останалите зеленчуци.

Има десетки рецепти  с тиква и главното й предимство е, че се приготвя бързо и лесно. Можете да я приготвите на пара, печена, варена… Моят съвет е, ако варите тиквата във вода, след това да не изхвърляте бульона, а да го изпиете или да използвате за друго, защото голяма част от полезните й вещества остават именно във водата, в която е варена.

Едни от най-популярните подправки, които подхождат на тиквата са канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил… Можете да подсладите тиквата както със захар, така и с мед, кленов сироп, меласа. Ядките и тиквата също се „харесват“. В тази рецепта за крем от тиква със стафиди и крем сирене съм използвала стафиди.

Ето още няколко идеи за рецепти с тиква:

Комбус – десерт с тиква и дренки

Крем супа от тиква

Печена тиква с мед и орехи

Коняк с тиква и канела

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Pin It