Преди 2-3 седмици заедно с Михаел ходихме на събитието на Olympus, на което беше представен конкурсът „Малка черна престилка“. Беше приятно да се видим с приятели блогъри и да си побъбрим. Ето ни и нас как опитваме вкусотиите, които Сандра и Ваня приготвиха:

1-жури

 

 

 

 

 

 

2-жури

 

 

 

 

 

 

Аз лично си избрах да приготвя рецепта с изварата на Olympus, която напоследък вече използвам няколко пъти. Приготвих паста с извара и спанак; използвах я за десерт с плодове и за едно бързо кексче. Харесва ми готвенето с извара, защото служи за страхотна спойка на плънките, както ще се убедите и от следващата рецепта; обединява вкусовете и чрез нея се постига приятен баланс.

Ето ме и мен с малката черна престилка!

олимпус

 

 

 

 

 

 

Да се захващаме за готвене!

Харесайте страницата на merudia.bg във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Днес искам да ви представя една превъзходна рецепта за солен кекс. Нека да загърбим рецептите за сладки каксове и да направим нещо една идея по-нестандартно – ето я рецептата за солен кекс.

Рецептите за солен кекс варират, но аз ще ви покажа вариант по ловджийски. Стандартно ловджийските рецепти се отнасят до приготвянето на дивеч, но в случая ще използваме класическа българска вкусна луканка.

Кексът можете да го изпечете в кръгла форма за кекс, аз предпочетох формички за мъфини, така мини кексчетата ми се получиха индивидуални.

Разбира се можете да експериментирате с някои от съставките. Например вместо грах можете да сложите царевица от консерва или боб. Заложете на това, което вие и близките ви обичате и пригответе вашата собствена рецепта за ловджийски кексчета.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бърза баница по великотърновски с колбас и мерудия

Содена питка