svinski_vrat_sas_soev_sos_na_tigan

За тази рецепта за свински врат на тиган винаги използвам свинско месо без кост. Опитът ми показва, че когато пека месо с кост на тиган, то не се изпича особено равномерно. Винаги около костта е недопечено. За сметка на това, когато пека месото във фурната, предпочитам месото да е с кост, защото особено около костта става божествено вкусно.

Затова помолете месарят в близката месарница да ви подбере две парчета свински врат без кост. Окрехкотявам свинското с окрехкотител за месо, но ако не разполагате с такъв, можете да поръсите свинския врат с черен пипер и соев сос Kikkoman и да втриете подправките с пръсти. След това да го обвиете със стреч домакинско фолио и да го начукате с домакински чук.

За гарнитура използвах лук, който също запекох на оребрения тиган и лютеница от тиквички, която купих от руския магазин „Берьозка“.

Харесайте старницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
kartofi_na_furna_s_domati_i_ljuteniza

Картофите на фурна винаги се получават добре и са класически акомпанимент на месни и безмесни ястия. Може да ги сервирате и като мезе към биричката или просто като предястие.

Аз преди време бях приготвила подобни картофи като гарнитура за наденички. Тогава обаче използвах значително по-малко доматено пюре и не сложих лютеница. Сега реших картофите на фурна да станат по-сочни и апетитни и ги приготвих една идея по-различно.

Зимата е сезонът на лютениците в България и за това реших да прибавя и лютеница към печените картофи с домати.

Получи се очаквано добре!

Харесахте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg.

Pin It