teleshko_na_tigan_sas_zadushen_spanak

Постигането на крехкост при приготвянето на телешко е от изключителна важност. Как да приготвим крехко телешко сме обсъждали и преди. Важното е месото да е „узряло“ добре и да се използва окрехкотител за месото – инструмент, който къса жилите му и то става по-апетитно и не-жилаво.

При тази рецепта за телешко на тиган със задушен спанак, купих телешкото ден преди да го приготвя, предпочетох тънко парче месо, а не типично-дебел стек. „Накъсах“ му жилите с окрехкотителя, овкусих го с черен пипер, светъл соев сос и кимион (подправка, която е типична за кебапчета, но у нас се използва често за скара). Купувам си за втори път мелничка със сушени манатарки и магданоз – използвах за маринатата на телешкото и малко от тези подправки.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl

Вижте още:

Мексиканско такос с телешко месо

Млечно телешко с грахово пюре

Телешко бонфиле с личен сос

Телешко варено с туршия

Телешко на тиган със задушен спанак

Pin It
supa_s_kiselo_mlyako_spanak_i_sirene

Лятото е към края си, но аз вярвам, че ще има още горещи дни. За това ви предлагам и една приятна, лека супа. Интересното е киселото мляко в нея. Макар да избягвам да използвам замразени продукти, замразен спанак е продуктът, който често имам във фризера. Спасява ме, когато правя нещо в движение, без подготовка. Супата я поднесох с арабски питки със заатар.

Ето още няколко рецепти със замразен спанак:

Паста със замразен спанак

Банички за закуска със замразен спанак

Пълнени калмари със замразен спанак

Pin It