domashni_shokoladovi_bonboni_s_orehi

За пръв път приготвям шоколадови бонбони у дома. Опитвала съм с трюфели и други бонбони, но след като видях с колко страст обработват шоколада в Кедбъри, реших, че и аз трябва да се науча да работя с шоколад. Давам си сметка за грешките на първия опит, но са поправими. У нас не ги забелязаха и бонбоните изчезнаха за миг 🙂

produkti_za_domashni_bonboni

За да се запълни формата за пралини (с 15 гнезда), която аз използвам е необходима около 150 грама смес.

Pin It
cheesecake_s_shokoladov_ganash

Чийзкейкът е един от най-популярните десерти, а щом е шоколадов е най-предпочитаният у нас. Има хиляди импровизации на тема рецепта за чийзкейк, но аз ще ви покажа една, която е изключително бърза за приготвяне – без печене. Класическият ганаш идва от Франция и традиционно се приготвя от течна сметана (оставя се да кипне) и към нея се прибавя натурален шоколад и малко ликьор за по-силен силен и богат аромат. В къщи млечният шоколад е на почит пред натуралния, за това ганаша го приготвям 50 на 50 – млечен шоколад и натурален шоколад.

Ако сте любител на шоколада вярвам, че тези постове ще ви допаднат:

Любимият ми течен био шоколад

 Десерт с ягоди и шоколад

Шоколадови къпкейкове

Харесайте страницата ни във фесйбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Pin It