Обичам патешкото филе под всякаква форма. Класиката е да си приготвите магре, когато патешкото бонфиле е с кожата. Вижте как да си приготвите патешко магре – патешко магре със сос от смокини. Можете да приготвите и патешкото филе по следните начини:

Патешко бонфиле на тиган

Патешки бонфилета с карамелизиран ананас

Патешки гърди с портокалов сос.

Предлагам ви и една рецепта за патешки хапки, с които да зарадвате любимите си хора с или без повод.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Обожавам патешко магре! И най-хубавото на магрето е, че стига да имаш качествени патешки гърди с кожа се приготвя относително бързо. Но подчертавам важно е патешките гърди да бъдат с кожа – в противен случай нищо няма да се получи.

Има няколко техники при обработката на патешките гърди преди да започне самото готвене. Аз тези специално ги купих от Метро замразени. Освен, че трябва да ги размразите добре, да ги измиете и почистите, важно е да нарежете кожата на патешките гърди на решетка (на ромбчета, баклавички – както искате) като внимавате да не я срежете до края, а само горната част. По този начин когато обработвате топлинно патешките гърди мазнината лесно ще се стопи и ще остане основно хрупкавата коричка от кожата на гърдите и няма да има мас. Аз лично след като съвсем леко намазня гърдите с 1 лъжичка зехтин ги осолявам и поръсвам с шарен пипер и добавям клонка босилек. Така фолирам гърдите и ги оставям за няколко часа в хладилника.

След това преди да започна да ги готвя ги изваждам поне час преди това от хладилника. в противен случай рискувате месото да се свие.

Най ми допада комбинацията от патешки гърди със сос от нар, но този път реших да изпробвам със смокини и се получи приятно. Но все пак сосът от нар си остава първенец. Ако искате да разберете как се прави сос от нар – пишете ми 🙂

Харесайте страницата на merudia.bg във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Магданозена поркета с орехи

Редено свинско

Pin It