Обичам патешкото филе под всякаква форма. Класиката е да си приготвите магре, когато патешкото бонфиле е с кожата. Вижте как да си приготвите патешко магре – патешко магре със сос от смокини. Можете да приготвите и патешкото филе по следните начини:

Патешко бонфиле на тиган

Патешки бонфилета с карамелизиран ананас

Патешки гърди с портокалов сос.

Предлагам ви и една рецепта за патешки хапки, с които да зарадвате любимите си хора с или без повод.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Патешките гърди са любимото ми месо от патицата. Купувам винаги замразени патешки гърди с кожа. Ако решите да ги приготвяте по този начин и патешките гърди са без кожа въобще не съм убедена в успешния резултат. С други думи казано не бягайте от кожата на патешките гърди, дори и да ви се струва прекалено тлъста. Има си няколко трика как да я приготвите така, че маста под кожата да се стопи и нещо повече – да получите хрупкава и апетитна кожа около патешките гърди след като се изпекат.

За целта е важно да нарежете по правилен начин кожата на гърдите. Това се прави с остър нож, като се правят резени от край до край на кожата без да се стига до самото месо. Накрая трябва да получите ромбоидна решетка от разрези по кожата на гърдите от патица. По този начин мазнината лесно ще се стопи и кожата ще стане хрупкава.

В случая приготвих патешките гърди с портокалов сок, но можете също да видите и тази рецепта – патешко магре със сос от смокини. Всъщност патешките гърди се наричат патешко магре, когато се използват гърди от специален вид патица, която се отглежда специално за гъши дроб. Подходящи за тази рецепта патешки гърди могат да ви доставят от Вашата месарница (телефонът им е 0894092669).

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Патешки сърца със соев сос

Пилешки гърди в доматен сос

Пилешко филе с кестени и картофено пюре

 

Pin It

Обожавам патешко магре! И най-хубавото на магрето е, че стига да имаш качествени патешки гърди с кожа се приготвя относително бързо. Но подчертавам важно е патешките гърди да бъдат с кожа – в противен случай нищо няма да се получи.

Има няколко техники при обработката на патешките гърди преди да започне самото готвене. Аз тези специално ги купих от Метро замразени. Освен, че трябва да ги размразите добре, да ги измиете и почистите, важно е да нарежете кожата на патешките гърди на решетка (на ромбчета, баклавички – както искате) като внимавате да не я срежете до края, а само горната част. По този начин когато обработвате топлинно патешките гърди мазнината лесно ще се стопи и ще остане основно хрупкавата коричка от кожата на гърдите и няма да има мас. Аз лично след като съвсем леко намазня гърдите с 1 лъжичка зехтин ги осолявам и поръсвам с шарен пипер и добавям клонка босилек. Така фолирам гърдите и ги оставям за няколко часа в хладилника.

След това преди да започна да ги готвя ги изваждам поне час преди това от хладилника. в противен случай рискувате месото да се свие.

Най ми допада комбинацията от патешки гърди със сос от нар, но този път реших да изпробвам със смокини и се получи приятно. Но все пак сосът от нар си остава първенец. Ако искате да разберете как се прави сос от нар – пишете ми 🙂

Харесайте страницата на merudia.bg във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Магданозена поркета с орехи

Редено свинско

Pin It