картофи-на-фурна-с-пача-мас

Много често домакините се чудят какви гарнитури да приготвят към любимите пържоли или кюфтета. Започвам цяла поредица от рецепти с идеи за гарнитури. Ще се опитам да давам идеи за бързи рецепти, лесно приложими у дома, като някои от тях могат да служат и директно като ястия, а не просто като гарнитури. Това ще е подходящо и за хора, които спазват разделно хранене – да могат да си подберат нещичко за хапване.

Печените картофи с пача мас могат да бъдат приготвени и със свинска мас, ако нямате пача. Аз купих пача мас от Метро.

Включвайте фурната да загрява. Ето я рецептата:

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Рядко хваля някоя рецепта, но наистина се влюбих в тази рецепта за пилешки пастет. Може би защото пилешките дробчета бяха изключително пресни. Може би, защото не бях яла пастет от много време насам (и още повече пък домашен пастет). И така получи се много приятен пастет, на който се нахвърлихме с Деан веднага след като стегна.

След като пасирах дробчетата отгоре излях гъша мас, която ми беше останала от приготвянето на гъши дроб преди време. Получи се много приятно.

Обещавам по-често да приготвям разливни видове пастет и патета от тук нататък.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Дип маслини със сирене

Пилешки дробчета с лук и домати

Pin It