Дойде времето и на прасковите! Какво по-хубаво от десерт с праскови! Обичам праскови в най-разнообразни сладкиши и реших да експериментирам какво би се случило, ако сложа праскови в крем карамела. Имах качествени яйца от свободно отглеждани кокошки Хармоника, истинско прясно мляко и ароматни праскови! Всичко отиваше към крем карамел с праскови!

Тънкости при приготвяне на крем карамел

Има някои тънкости по отношение на приготвянето на крем карамел. На първо място са качествените продукти – това важи за всяка една рецепта. На друго обаче искам да ви заостря вниманието – а именно на приготвянето на карамела – печенето му на водна баня. За да се получи крем карамелът добре трябва да го печете на водна баня, като поставите шоличките (купичките за крем карамел) в тава, в която добавите гореща топла вода. Много е важно водата да е топла, защото в противен случай ако сложите студена вода отгоре крем карамелът ще се запече много, а вътрешността му няма да стегне добре, да се изпече. В същото време обаче трябва да внимавате водата да не заври.

И така, по-долу можете да намерите продуктите за крем карамела с праскови и начинът на приготвяне.

Вижте още:

Шоколадов крем с капучино

Кокосов тапиока крем с печени дюли

Крем брюле

Крем карамел