Начало »
zadushena_kladniza_s_presen_luk_i_karnache_varhu_arabska_pitka

Задушена кладница с пресен лук и карначе върху арабска питка

В Месо, Основни ястия, Пролет На 06/06/2012 40 коментара

Преди да са ни погнали адските жеги ви предлагам не толкова леко, но пък изключително богато на аромати ястие. Рецептата се приготвя бързо и ви дава още една… Още »

Pin It
podarazi_ot_palachinki_sas_solena_planka

Подаръци от солени палачинки с пилешко-доматена плънка

В Българска, Лято, Предястия, Пролет, С месо На 04/06/2012 256 коментара

Признавам, че идеята за рецепта за палачинки с пилешко-доматена плънка не е моя, а на Деан. Той приготвя пълнежа за палачинките за втори път, но първи пропуснах да… Още »

Pin It
brokoli_s_shunka_i_kartofeno_pjure_na_furna

Броколи с шунка и картофено пюре на фурна

В Българска, Зима, Месо, Основни ястия, Пролет На 03/06/2012 176 коментара

Обожавам броколи! За жалост на пазара до нас последните седмици нямаше броколи. Единствените, които видях ги купих, макар да осъзнавах, че не са от най-добрите. Леко бяха пожълтяли,… Още »

spaghetti_s_cherni_midi

Спагети с черни миди – Spaghetti con le cozze

В Италианска, Никулден, Паста, Рибни На 01/06/2012 13 коментара

Днес ще ви предложа едно класическо италианско „primo piato“ – основно ястие с паста. Рецептата за спагети с миди се приготвя бързо и е зключително вкусна, стига мидите… Още »

frenska_chesnova_bageta_s_podpravki

Френска чеснова багета с подправки

В Есен, Зима, Пролет, Френска, Хляб и тестени На 01/06/2012 93 коментара

Размечтах се за Франция вчера, за аромата на прясно изпечена франзела идващ от миниатюрните пекарни в пресечките на Шанз-Елизе. За Париж – един от най-романтичните градове, с вековни… Още »

cannelloni_sas_zelenini_i_kaima

Канелони със зеленини и кайма

В Италианска, Лято, Месо, Основни ястия, Паста, Пролет На 24/05/2012 91 коментара

Канелоните представляват са паста с формата на цилиндър. Приготвят се пълнени и отгоре полети със сос – най-често бешамел. Такава е и тази рецепта за канелони със спанак, киселец,… Още »

Спагети карбонара – история и рецепта

В Есен, Зима, Италианска, Месо, Основни ястия, Паста На 13/05/2012 96 коментара

Представям ви една рецепта, която е изключително простичка за приготвяне, популярна най-вече в Рим, за който скоро ви писах тук. Има десетки интерпретации на паста с карбонара, но… Още »

kareta_po_shumenski_varhu_djidji_papa

Карета по шуменски върху джиджи папа

В Българска, Есен, Зима, Месо, Основни ястия На 11/05/2012 33 коментара

Днес, 11 май, е празникът на Шумен и по тази причина реших да приготвя карета по шуменски върху джиджи папа. Рецептата е изключителна популярна в шуменския регион и… Още »

Pin It
penne_con_funghi_e_pancetta

Пене ригате с гъби и бекон (Penne con funghi e pancetta)

В Есен, Зима, Италианска, Месо, Паста На 04/05/2012 206 коментара

Както навярно сте забелязали пастата ми е слабост във всичките и разновидности –  спагети, талиателе, пене, фарфале, лазаня, букатини. За пръв път в блога ще ви представя една… Още »

proletno_prediastie_s_kopriva_domati_pecheni_chushki_i_sinio_sirene

Пролетно предястие с коприва, печени чушки и синьо сирене

В Без месо, Българска, Италианска, Пролет На 01/05/2012 172 коментара

Все повече зеленина има по пазарите. Отдавна всъщност има коприва, но от гръцката, нашата излезе наскоро. От деца вярвам и на вас са казвали -„Яж коприва, много е… Още »