Има няколко тънкости при готвенето на агнешка главичка. На първо място аз сварявам агнешката главичка като предварително кипвам водата, в която се вари и я изхвърлям. Това се прави с цел, ако има някакви косъмчета и други полепнали неща, да се премахнат.

Най-лесно чорбата от агнешка главичка се приготвя като главата се свари в тенджера под налягане. По този начин се спестява време. След това се изважда, обезкостява се и месото се накъсва на парчета. Езикът се почиства, нарязва се на парчета и с останалото месо се връща обратно в бульона, заедно със зеленчуците.

Конкретно в тази рецепта за супа с агнешка главичка не съм правила застройка, защото исках да е бистра. Но по желание можете да застроите чорбата с един жълтък или пък с няколко лъжици кисело мялко и едно яйце.

Агнешка главичка можете да намерите в специализираните магазини за месо.

Vashata_mesarnica

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Приготвяне на шкембе чорба

Агнешка супа с коприва

Рибна чорба със сьомга

Шкембе чорба със зеленчуци

Фалшива шкембе чорба

 

 

Pin It