Тази салата е особено подходяща за цялата година. Сьомга, салата айсберг, майонеза и горчица можем да намерим по всяко време през цялата година. Друг е въпросът как ще е качеството на айсберга.

Истината е, че от Деан научих, че айсбергът става по-вкусен, когато леко се намачка с ръце преди да се поднесе. Преди това аз никога не съм намачквала айсберга, защото визуално иначе ми допада повече. А и е една идея по-хрупкав. Така че стигнахме до компромис – леко да стискаме с ръце айсберга за салатата 🙂 Оставам на вас да изберете как да го приготвите.

По отношение на соса за салатата използвах майонеза без яйца, защото смятам, че ще е по-добре с оглед на това, че в салатата има риба. Може би сте чували, че има хора, които като хапват риба, не я комбинират с млечни продукти и яйца по различни причини. Аз лично харесвам риба, запечена със сметана, но това е въпрос на избор. Специално тази салата ми се струва, че става по-лека с тази майонеза.

Вижте още:

Запеканка с картофи, пушена сьомга и червен лук

Киш със сьомга и рикота

Рулца от тиквички с пушена сьомга и крема сирене

Пилешко с картофи, гъби и майонеза на фурна

Pin It
tacos

Такос е типично мексиканско ястие, макар да можете да го срещнете в цяла Латинска Америка, в Текс-Мекс кухнята. Аз лично се запалих по такос в Калифорния (там изобилства от мексикански ресторанти).

Такос представлява в общия случай царевична тортия (прегъната хрупкава, плоска питка) с пълнеж от пиле, телешка кайма, морски дарове или друго месо. Всъщност има hard-shell tacos (такос с твърда торития) и soft-shell tacos (в мека царевична питка).  В питката се слага също зелена салата, домати, лук, понякога сирене. Можете да срещнете да сервират такос с гуаламоле, салса, чили сос, авокадов дип. Ето моите продукти:

produkti_takos

Такосите се хапват с ръце, без прибори и това е една от най-забавните части 🙂

За моята първа рецепта за такос използвах готова тортия, но ако искате можете да си я приготвите и в къщи от царевично брашно, пшеничено брашно и разни други нещица. Ако някой иска рецепта – да пише!