Как да приготвим свинското месо крехко и всичко това да стане бързо 🙂 Много лесно! Просто пригответе тази рецепта за свинско с хрупкава коричка. Важното е да си купите прясно свинско контрафиле, което да нарежете на тънки филийки с дебелина около 1 см. Добре е филенцата да бъдат с еднаква дебелина, за да могат да се сготвят равномерно.
Хрупкавата коричка на свинското се постига чрез панировката, в която за разлика от класическата панировка с брашно, яйце и галета, вместо галета овалваме свинското месо в орехи.
Орехите (около 1 ч.ч.) се слагат в блендер и се наситняват. Можете да ги направите почти на прах, но аз лично предпочитам да останат малки парченца орехи, които като опитате свинското месо ще усетите леко да хрупкат. В крайна сметка нали искаме да постигнем свинско с хрупкава коричка с орехи 🙂
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Свинско контрафиле в сос от синьо сирене
Pin It