oriz_s_domati_i_svinsko

Свинско с ориз си е класика, която се поднася навярно във всяко българско семейство. Към него обаче е възможно да се прибави и свинско месо – особено в случаите, когато семейството пропуска да хапне нещо месно. Рецептата за ориз с домати и свинско можете да приготвите както с пресни домати, така и с консервирани.

С оглед а сезона, аз ви предлагам оризът с домати да го приготвим с пресни домати. По отношение на подправките слагам червен пипер, шарен пипер, дафинов лист. По желание можете да прибавите повече зелени подправки – магданоз, чубрица…

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Ориз със спанак и бекон

Пълнени калмари с ориз и спанак

Свински гърди ма фурна с ориз и спанак

Pin It
svinski_shnizel_s_kartofi

Класическият шницел се приготвя от начукано на тънко телешко месо. Аз съм приготвяла шницели от кълцано месо (кайма) с картофи, които макар да са далеч от виенските стават много вкусни.

Аз панирах шницелите в яйце, брашно и галета с доста сухи подправки, но вместо телешко използвах свинско месо. И приготвих шницели от свинско месо 🙂

Смятам, че добре се получава, ако свинското месо е от котлет. Помолете още в месарницата да ви го нарежат на тънко като за шницели. Но колкото и да е тънко месото трябва все пак да го покриете с домакинско фолио и да го начукате с чук за месо. Накрая месото като е начукано се правят леки разрези по протежение на котлета и краищата леко се режат. Това се прави с цел котлетът да не се свие.

 

Pin It
Porketa

Рецептата за поркета е класическа италианска, приготвя се традиционно от свинско мазничко месо.

Виждала съм да сервират поркета със спаначено суфле, с броколи, но също и на сандвич. Аз в случая я сервирах с карамелизиран лук и зелена салата.

В интерес на истината разполагах със свинско месо в къщи, двоумях се как да го приготвя и макар, че беше без кожата, реших да направя покета. Малко побългарена поркета. Но съветвам ви, ако решите все пак да заложите на класическата рецепта за поркета, заложете на свинско с кожа.

Харесайте страницата ни в във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It

Предлагам ви една класическа рецепта за свинско със зеленчуци, но аранжирана по различен начин.

Ето още рецепти със свинско месо:

Бързи спагети с магданозено песто и свинско филе на ленти

Роле от свински плешка

Свински врат със соев сос на тиган

Свински гърди ма фурна с ориз и спанак

Свински джолан в гювеч

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg