pana_cotta_sas_smokini

Ето и другата рецепта, която приготвих за кулинарната рубрика на вестник „Всичко за семейството“. Макар да бях приготвяла пана кота с ягоди преди това за блога, реших да пробвам как ще се получи със смокини. До сега бях опитвала пана кота със сладко от смокини, но никога с пресни. Получи се чудесно!

Pin It
panna_cotta_s_yagodi_i_kiselo_mlyako

Пана кота идва от италианското (Panna cotta) и означава готвена сметана. Оригиналната рецепта за пана кота включва прясно мляко, готварска сметана, захар и желатин. Гарнира се както с пресни плодове, така и различни сладка (основно през зимата) и шоколад. Една от най-добрите пана коти, които съм опитвала в България е в Leo’s Pizza. Особено тази със сладкото от скомини ми е любима. Но това ви го давам като информация само, ако имате изключително основателно извинение да не пробвате да я направите вкъщи. Става изключително бързо!

Ако пък имате някакъв повод или просто ви е романтично, можете да я направите във формички-сърца.

panna_cotta_sarce