Начало »
салата-воденички-с-краставици

Студена салата с пилешки воденички и краставици

В С месо, Салати На 19/04/2016 16 коментара

Впечатлението ми е, че най-често воденичките ги приготвят в масло или с лук – по селски. Аз ще се постарая обаче да ви покажа, че салата с воденички… Още »

котлети-от-малко-прасенце-с-праз-и-гъби

Котлети от младо прасенце с праз и гъби

В Българска, Коледа, Месо На 17/12/2014 4 коментара

Замисляте ли се какво да приготвите за Коледа вече? Ако нямате как да приготвите цяло прасенце, можете да приготвите котлети от младо прасенце, които да направите с праз… Още »

пилешко-с-броколи-в-плик

Пилешко с броколи в плик

В Месо На 02/12/2014 226 коментара

Напоследък сигурно сте забелязали намалих публикуването на рецепти, но то е временно. Жива съм, здрава съм и всичко е наред. Просто пътувахме доста дълго с Деан и след… Още »

pechen_zaek_s_bira_na_furna

Печен заек с бира на фурна

В Българска, Зима, Месо На 19/05/2014 153 коментара

Много домакини избягват агнешкото по ред причини, като основната е че смятат, че ще стане сухо като го изпекат. Ако заекът е див, наистина е необходима по-специфична обработка… Още »

Pin It
teleshko_bonfile_s_luchen_sos

Телешко бонфиле с лучен сос

В Зима, Месо, Френска На 11/12/2013 61 коментара

Телешкото филе се приготвя сравнително по-бързо от останалите части на телето (шол, джолан, език). Освен че има по изискан вкус според мен, телешкото бонфиле се приготвя много по-лесно…. Още »

Pin It
mlechno_teleshko_s_grahovo_pjure

Млечно телешко с грахово пюре

В Зима, Коледа, Месо На 19/11/2013 42 коментара

Какво е млечно телешко месо всъщност? У нас терминологията за телешкото месо не е особено точна. По принцип телешко е правилно да се рече месото от телета до… Още »

Pin It
svinski_vrat_na_furna_sas_zelenchutsi

Свински врат на фурна с бира и зеленчуци

В Българска, Зима, Коледа, Месо На 03/11/2013 27 коментара

Един от най-вкусните начини да приготвите цяло парче свински врат на фурна е като го запечатате от всички страни. Как се запечатва месо? 🙂 Когато загреете мазнина (олио,… Още »

Pin It
buket_t_salati_s_godji_beri

Букет от салати с годжи бери

В Безмесни, Великден, Пролет, Рецепти за пости На 02/10/2013 156 коментара

Салатки вече могат да се намерят по всяко време от годината, макар най-доброто време за зелени салатки и червени салатки си остава пролетта. Може да разнообразите традиционната за… Още »

pileshki_butcheta_sas_soev_sos

Пилешки бутчета със соев сос с гарнитура

В Месо, Пролет На 25/09/2013 107 коментара

Соевият сос е една от подходящите подправки за редица ястия. Соевият сос може да замени редица подправки и след като мариновате месо в соев сос, това да е… Още »

Pin It
svinski_vrat_sas_soev_sos_na_tigan

Свински врат със соев сос на тиган

В Българска, Зима, Коледа, Месо На 06/02/2013 7 коментара

За тази рецепта за свински врат на тиган винаги използвам свинско месо без кост. Опитът ми показва, че когато пека месо с кост на тиган, то не се… Още »

Pin It