pastarva_s_medena_gorchiza_i_kartofena_salata_sas_sumak

Изчистеният и семпъл вкус на рибата , макар да допада на много хора самостоятелно, смятам, че компанията на медената горчица му допада много. В Америка продаваха готова медена горчица и беше един от любимите ми сосове. Сега обаче аз реших да си приготвя соса сама като смесих мед, дижонска горчица и горчица на зърна. Добавих и няколко капки соев сос. Приготвянето на пъстървата отнема само около 30 минути и опитът определено си заслужава времето, така че опитайте рецептата!

Идеята за салатата я имам от моя читателка на блога, която ми даде рецептата. Нейна приятелка туркиня приготвя картофената салата със сомак, лимонов сок, зехтин и праз. Аз замених праза със стар лук и ето какво се получи!

Ако сте се спрели на комбинация пъстърва и картофи ето още една идея как да приготвите рибата.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Пъстърва с орехи и печени домати

Рибни шишчета от бял амур

Медена сьомга с пармезанови аспержи

Pin It

Ливан е често наричан „Швейцария“ на Близкия Изток. Не случайно и ливанската кухня е изключително изискана, разнообразна, примамлива. Чела съм и за шеф-готвачи ходят на кулинарни курсове и обучения в арабската държава точно по тази причина – интересната кухня.

Аз ще ви предложа една изключително достъпна ливанска рецепта с пиле. Единственото специфично тук е арабската подправка сомак, която можете да си купите от някой от арабските магазинчета около женския пазар, ако живеете в София.

Ако сте любител на близко-източната кухня, опитайте още табуле, лаваш – хлеб, който освен в Армения се похапва и в Близкия Изток и хумус.