vita_baniza_s_morkovi_i_stafidi

Днес времето далеч не е пролетно. Една приятелка във Фейсбук дори се чудеше защо си е преподредила гардероба с пролетни дрехи след като навън си е за дебело яке.

В такива дни се сещам, че и студеното време си има своя чар. Да вземем Коледа – с ароматния коледен хляб, щруделите с ябълки, сушени плодове и канела, греяното вино.

Исках да пресъздам тази уютно атмосфера в кухнята и приготвих една баница с моркови, като добавих канела, какао, индийско орехче и стафиди, та да ми заухае на Коледа.

 

Pin It

Искам да ви покажа една рецепта с целина – идеален апетайзър за началото на пролетта. Изключително витаминозна рецепта.

 

Редовно приготвям различни бонбони у дома, но за пръв път експериментирам с елда. Оказва се, че гречката, както още наричат елдата в Русия е богата на редица витамини, желязо, калций, калий и всякакви полезни неща, за които се сетихме. Изключително полезна за косата и ноктите, особено сега през пролетта.

Доста предпочитана е от вегетарианци и суровояди.

Това, което обаче ме накара да се влюбя в елдата и да ви предложа тази рецепта за домашни бонбони с елда и какао е божественият й аромат, докато се вари.

Вижте още идеи как да приготвите бонбони у дома:

Тройно кокосови бонбони

Шоколадови бонбони с бадеми

Бонбони с малини и кокос

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg