Телешки език в масло на тиган е уникално предястие – съчетава се прекрасно както с вино, така и бира. Можете да сварите телешкия език от предния ден и да го обелите още докато е топъл. По този начин, когато пристигнат гостите ви (или просто за вечеря за близките ви) трябва само да го нарежете на филийки и да го запържите в загрятото масло.

Езикът може да се поднесе както в масло, така и на супа например. Макар тази рецепта за супа с език и кюфтета да е със свински език, успешно може да се приготви и с телешки език. Също така телешкият език може да се панира с яйце, брашно, галета. Получава се прекрасно.

Според мен най-добре е езикът – независимо дали е телешки или свински да се поднася топъл.

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още:

Шкембе с език на фурна

Бусека – шкембе по милански

Всички, които обичат шкембе чорба ще харесат и следващата ми рецепта за шкембе с език на фурна. Ключовото е да си купите качествено шкембе и език и да ги сварите добре. Продават окрехкотено шкембе, но аз лично не го предпочитам. Най-добре е да използвате тенджера под налягане или да варите часове наред. Само така ще сте сигурни, че шкембето и езикът са сварени добре. Още докато е топъл телешкият език трябва да го обелите, защото в противен случай е много по-трудно.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Бусека – шкембе по милански

Шкембе с гъби в гювеч

Шкембе чорба със зеленчуци