Обичам телешко месо във винен сос. Всъщност обичам всякакво телешко месо, като напоследък когато правя телешко със сос го приготвям по сходен начин. Използвам най-често телешки шол, който нарязвам на тънки жулиени, окрехкотявам, след това поръсвам със сол и шарен пипер и овалвам в брашно. след това добавям течност (бульон, вино) и оставям да къкри.

Телешкото месо така става крехко и сочно.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още рецепти с телешко:

Крехко телешко в уок с моркови и лук

Млечно телешко с грахово пюре

Телешко в млечен сос

Телешко варено с туршия

 

Pin It

Ако обичате марокански кус кус сигурно сте забелязали, че той успешно се съчетава, както с агнешко месо (виж агнешко с марокански кус кус), така и с пилешко. Особено успешна обаче е и комбинацията на телешко с марокански кус кус. Още по-интересното в тази рецепта е самият марокански кус кус, който е с различни видове изсушени цвета (можете да си го купите от Биомаг).

За да стане крехко телешкото месо, аз предварително го нарязвам на телешки жулиени (в случая използвам телешки шол), след което го овалвам в брашно и го запържвам докато получи златист загар. Едва след това го варя на бавен огън в бульон. Едва след като е полу готово приготвям мароканския кус кус като му слагам бучка масло и го заливам с гореща вода. Трябват му само няколко минути и кус кусът от Мароко е готов.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Вегетарианско предястие с тиквички, гъби и марокански кус-кус

Табуле с марокански кус-кус

Мариновано млечно телешко на фурна

Телешко в млечен сос

Pin It

Ето една по-интересна и различна рецепта за телешко варено. Истината е, че я научих от Деан! Той е опитвал телешкото варено с туршия в детството си и му е допаднало. Първия път, когато приготвих телешкото варено той ми сподели за тази рецепта и аз само потрих с ръце и ето го и резултатът!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Крехко телешко в уок с моркови и лук

Минестроне кон стеле (Minestrone con stelle)

Пакери с телешки жулиени

Мексиканска яхния

Pin It
pakeri_s_teleshki_julieni

Пакерите са традиционна неаполитанска паста. Имат формата на големи тръби. У нас не се срещат много често, но за сметка на това в Италия можете да ги намерите в почти всеки магазин. Ето тук можете да видите как ми поднесоха пакери с морски дарове в един ресторант в Италия.

За рецептата за паста с телешко използвах тези гигантски макарони и телешко месо, което предварително запекох в гювеч с лук за няколко часа на не много силен огън.

Вижте и останалите ни предложения за рецепти с паста, както и как да приготвите телешко в уок или пък телешки джолан.

Ако ви е харесал блогът, харесайте фен страницата ни във ФБ.

Pin It