Като студентка в САЩ, за първи път, когато отидох работих на две места. След като приключих работа на летището в Лос Анжелис, пътувах до Санта Моника, където правех сандвичи в Subway. Любопитно ми беше, че много хора желаеха в сандвича им да бъде добавено авокадо (срещу 50 цента).

За пръв път там проядох авокадо и нещо повече – хапвах авокадо почти всеки ден. Авокадото в Калифорния е уникално – голяма част всъщност беше внесено от Мексико. Като си дойдох в България на няколко пъти купих авокадо и бях втрещена от разликата. Нямаше същия аромат тукашното, не ухаеше така както авокадото в Калифорния, да не говорим, че беше неузряло… Хайде, има трикове как да „узрее“, но с другите неща не можех да се примеря. И така изключих авокадото от менюто и сега за пръв път след няколко години купих авокадо. Оставих го няколко дни у дома, за да омекне и ето какво приготвих – парти хапки с авокадо. Към коктейлните хапки прибавих и скариди, които мисля, че изключително успешно се съчетават с авокадото.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Брускети със скариди и зеленчуци

Скариди с дъх на Гърция

Оризови спагети по китайски със скариди и соеви кълнове

Pin It

Размечтах се за Франция вчера, за аромата на прясно изпечена франзела идващ от миниатюрните пекарни в пресечките на Шанз-Елизе. За Париж – един от най-романтичните градове, с вековни традиции е кулинарията.

Дали това, че французите правят най-добрите парфюми в света е повлияло и на факта, че правят едни от най-ароматните хлябове и тестени изделия, които съм опитвала някога?

Ах, тази франзели (или още се наричат багети)! Можете да намерите изключително малки франзели – по 7-8 см. Французите ги хапват често за закуска с масло и различни сладка. Някои франзели, известни още като багети достигат до 80-100 см. Когато ги продават в пекарниците често ги срязват на две и така ги пъхват в хартиените пликове.

Чесновата багета с подправки прекрасно се съчетава с различни зеленчукови крем супи. Може да сервирате хрупкавите резенчета вместо кротони или препечени филийки.

Харесайте страницата ни във фесйсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg.