енчиладас с пилешко, царевица и чедър

За първи път опитах енчиладас в Калифорния – там латино кухнята и в частност мексиканската е на всеки ъгъл. Реших да изпробвам и рецептата за енчиладас в къщи, защото изглежда изключително лесно и бързо приготването й (стига да не решите тортиите да си ги печете сами).

Аз купих готови тортии (един плик с 10 броя) и вече приготвям от вкусните енчиладас за втори път.

Ако ви харесва блога, можете да харесате страницата във Фейсбук.

Pin It
topki_ot_kashkaval_i_chedar_v_domaten_sos

Тази рецепта би допаднала на всички любители на сирената и безмесните ястия. Можете да приготвите сместа за топките от кашкавал предварително и да я съхранявате в хладилник. По същия начин доматеното пюре може да се сгъсти от по-рано, така ще поеме още по-добре ароматите от подправките – магданоз, кориандър, чубрица, босилек, шарен пипер. После остава само да изпържите кашкавалените топчета с чедър и да притоплите леко доматения сос. И сте готови с прекрасен обяд или вечеря!

Pin It