Обичам патешкото филе под всякаква форма. Класиката е да си приготвите магре, когато патешкото бонфиле е с кожата. Вижте как да си приготвите патешко магре – патешко магре със сос от смокини. Можете да приготвите и патешкото филе по следните начини:

Патешко бонфиле на тиган

Патешки бонфилета с карамелизиран ананас

Патешки гърди с портокалов сос.

Предлагам ви и една рецепта за патешки хапки, с които да зарадвате любимите си хора с или без повод.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Това лято с Деан бяхме на почивка за една седмица в Малта и един от фаворитите от местната кухня ни стана заешкото по малтийски. Макар по принцип да не съм върл почитател на резенето, в Малта заешкото ми хареса. Купих цял заех и помолих в месарницата да ми го нарежат на порции.

По отношение на подправките за заешкото по малтийски се използва основно резене, черен пипер, дафинов лист, чесън.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още рецепти за заешко:

Заек в гювеч с вино и бира

Заешко контадино

Заешко на скара – изпитана рецепта

Заешко роле със сушени домати

Заешко със сини сливи и гъби шийтаке

Обичам телешко месо във винен сос. Всъщност обичам всякакво телешко месо, като напоследък когато правя телешко със сос го приготвям по сходен начин. Използвам най-често телешки шол, който нарязвам на тънки жулиени, окрехкотявам, след това поръсвам със сол и шарен пипер и овалвам в брашно. след това добавям течност (бульон, вино) и оставям да къкри.

Телешкото месо така става крехко и сочно.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още рецепти с телешко:

Крехко телешко в уок с моркови и лук

Млечно телешко с грахово пюре

Телешко в млечен сос

Телешко варено с туршия

 

Pin It
Миналата седмица сложих началното на новата рубрика за рецепти с кафе с интервюто на Силвена, която ми даде интересни идеи за готвене с кафе. Тъй като аз до сега никога не бях пробвала да готвя с кафе й предложих тя да приготви първата. Освен рецептат за ароматното ястие от рибърца с кафе и чили, научих и някои тънкости за кафето, което предлагат J0rdaniCafe. Ще си кажете – кафе като кафе! И аз така си мислех, но скоро ще ви разкажа подробно кое кафе за коя рецепта е подходящо.
В случая за тази рецепта за ребърца е използвано JordaniCafe BAR еспресо. То има високо съдържание на  арабика, което допринася за богатия вкус и аромат , придава привкус на сладост и завършеност.
piyani_krushi_s_karamelov_sladoled

Ето, че не само черешите могат да бъдат пияни. С тази рецепта ще „напием“ крушите.

Ще ги обелим, ще ги сварим в червено вино, подправено с ароматни подправки и лимони и ще ги сервираме с топка карамелен сладолед, полят с редуцираното вино.

Рецептата за пияни круши е интересна и хубавото е, че можете приготвите десерта с крушите предварително и да сервирате студен.

Вижте още:

Шоколадов мус с кафе

Кокосова торта с бисквити и череши

Френско клафути с череши

Цитрусов тарт

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Pin It