Честно да си призная не съм много на „ти“ с цвеклото. Мирише ми на пръст и това си е 🙂
Майка ми обаче постоянно ме убеждава по телефона колко е полезно и аз от куртоазия да не й затворя съм се наслушала на какви ли не истории за полезните свойства на кореноплодното.
Както се досещате, майка ми също чете блога и тази рецепта е в нейна чест 🙂 Да е спокойна, че дъщеричката х яде цвекло. Според мама има два вида цвекло – едните миришат на пръст, а другите – не. Според мен има два вида цвекло – едните миришат на пръст, а другите – миришат страшно много на пръст. Купих от първите и приготвих тази салата. Овкусих я обилно със зехтин, бял винен оцет, добавих чиа и кедрови ядки с надеждата да променят вкуса на цвеклото към по-добро и взе че се получи! Доволна съм! Хапнахме салата и даже може скоро и да експериментираме пак с червено цвекло!
Единствената салата, която бях приготвяла до сега с консервирано червено цвекло. Рецептата можете да видите тук.
Вижте още:
Зелена салата с цитруси и червен лук
Салата дзадзики – гръцкият вариант на снежанка
Pin It