cherven_bob_s_kafe_i_barban

Съчетанието на червения боб, с кафе, бърбън и лют чили сос превръщат това ястие в незабравимо вкусово преживяване за предстоящите празници. Защо да не пробвате нещо нестандартно, което отнема само 5 минути, за да се приготви (даже по-малко, за да смесите всички продукти) и после само да го „хвърлите“ във фурната за два часа?

Pin It
mini_fritati_s_pileshko_i_cherven_bob

Фритата е вид италианско ястие с яйца, подобно на омлет, макар доста преувеличено. Произхожда от италианското friggere, което означава пържа. Ако сте опитвали испанската тортия де пататас, навярно с рецептата за фритата ще откриете доста сходни черти. Делия Смит в книгата Italian Food От 1954 година описва фритатата като „италианска версия на отворен омлет“.

Аз реших обаче да оставя картофите от испанската тортия на страна и да приготвя фритатата, която разпределих във формички за мъфини с червен боб и пилешко месо. Реално можете да заместите пилешкото месо с всякакъв вид месо, аз горещо ви препоръчвам комбинацията с наденица.