musaka_s_tri_vida_chushki

Мусака приготвям доста рядко, не знам защо… Обичам мусака, но рядко се сещам да сготвя. Реших все пак да изляза от класическата рецепта и да приготвя мусака, като сложа вътре и чушки. В магазина до нас нямаше качествени чушки, бяха повехнали, позагнили и реших да купя от калифорнийските, които се продават в плик – жълта, зелена и червена чушка.

Няма да говоря за качеството им, но са толкова цветни, че дават живот и на най-скучното ястие.

Ако искате да избягате от класическата рецепта за мусака, вижте и тази рецепта за постна мусака. Като друга алтернатива на мусаката ви предлагам и ирландски котидж пай.

Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
svinski_shnizel_s_kartofi

Класическият шницел се приготвя от начукано на тънко телешко месо. Аз съм приготвяла шницели от кълцано месо (кайма) с картофи, които макар да са далеч от виенските стават много вкусни.

Аз панирах шницелите в яйце, брашно и галета с доста сухи подправки, но вместо телешко използвах свинско месо. И приготвих шницели от свинско месо 🙂

Смятам, че добре се получава, ако свинското месо е от котлет. Помолете още в месарницата да ви го нарежат на тънко като за шницели. Но колкото и да е тънко месото трябва все пак да го покриете с домакинско фолио и да го начукате с чук за месо. Накрая месото като е начукано се правят леки разрези по протежение на котлета и краищата леко се режат. Това се прави с цел котлетът да не се свие.

 

Pin It