tacos

Такос е типично мексиканско ястие, макар да можете да го срещнете в цяла Латинска Америка, в Текс-Мекс кухнята. Аз лично се запалих по такос в Калифорния (там изобилства от мексикански ресторанти).

Такос представлява в общия случай царевична тортия (прегъната хрупкава, плоска питка) с пълнеж от пиле, телешка кайма, морски дарове или друго месо. Всъщност има hard-shell tacos (такос с твърда торития) и soft-shell tacos (в мека царевична питка).  В питката се слага също зелена салата, домати, лук, понякога сирене. Можете да срещнете да сервират такос с гуаламоле, салса, чили сос, авокадов дип. Ето моите продукти:

produkti_takos

Такосите се хапват с ръце, без прибори и това е една от най-забавните части 🙂

За моята първа рецепта за такос използвах готова тортия, но ако искате можете да си я приготвите и в къщи от царевично брашно, пшеничено брашно и разни други нещица. Ако някой иска рецепта – да пише!

Европейското по футбол свърши, макар моят фаворит да не спечели, аз приготвих салата за футболния отбор на Италия. Иначе любимите ми рецепти за мачове бяха люти пилешки крилца с Кола, пилешки сърца по селски и въобще всички, които се приготвят бързо, без дълго суетене пред печката – мяташ, вадиш, ядеш!