Тези сладки с мюсли са без печене и това е основното им предимство. Получават се лепкави и по тази причина е задължително да ги поднасяте със салфетка. Ароматът им е благодарение на крема с оризов сироп и рошков, който можете да намерите в Биомаг. За да се получат сладките още по-нежни, можете да използвате фини овесени ядки.

Особено важно е да използвате качествено краве масло. По отношение на подслаждането, аз използвах и няколко с.л. захар на Кошница. Можете да използвате какво кафява захар, така и мед.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Сладки с рожков и бадеми

Дребни сладки с кафе и мед

Сладки линцер

Сладки формички – котенца

Какво по-хубаво от това да посрещнем деня на влюбените Свети Валентин с вкусни домашни бонбони с шоколад и лешници. 🙂

За това ви предлагам една сравнително лесна за домашни бонбони с лешници, с която да зарадвате любимите у дома. Можете накрая да потопите бонбоните в разтопен шоколад и да ги оставите след това да стегне шоколада, а можете и да ги поднесете като трюфели – без шоколадовия кувертюр отгоре – както си прецените. За тази рецепта за бонбони използвах 1 блокче и половина шоколад, който разтопих на водна баня, 2 с.л. течен тъмен веган шоколад, мляко, масло, лешници…

Тази рецепта е вдъхновена от поредния курс на училище Меню, който посетих. Благодаря ти, Иве 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бонбони с елда и какао

Кокосови трюфели (Домашни бонбони “Рафаело”)

Трюфели с кафе

Домашни шоколадови бонбони с орехи

 

Зимата наближава и идва ред да се ориентираме към рецептите с плодове, които се намират по-лесно през зимата. Макар да го има целогодишно, кивито принципно е такъв плод. Ето и как той приятно се комбинира с шоколадовия вкус на рулото.

Разбира се, вместо киви можете да използвате и други плодове – например банан.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Най-шоколадовият сладкиш

Следобеден сладкиш “Меланж” с физалис

Шоколадов сладкиш с парченца шоколад и кафе

Американски сладкиш

Pin It
shokoladov_sladkish_s_parchenza_shokolad

Горчивият вкус на тъмния шоколад в комбинацията с този на кафето е умело балансиран в рецептата за този шоколадов сладкиш. Шоколадово-кафявият цвят на сладкиша с шоколад го прави още по-изкушаващ.

На пръв поглед сладкишът прилича на американските браунита и можем да кажем, че има прилика със сладкишите тип брауни, макар те да се приготвят по различен начин. Има един начин да видите дали това е вашият сладкиш – като го приготвите!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It

Приготвянето на домашни бонбони е един от най-лесните начини да направите десерт за вашите любими хора или гости. Предимството на бонбоните е, че можете да ги приготвите предварително и при правилно съхранение да ги поднесете и да очаровате близките си.

В случая ви предлагам една рецепта за тройно кокосови бонбони, които на пръв поглед може да ви заприличат на кокосови трюфели (тип Рафаело), но всъщност не са… В състава на тази рецепта за кокосови бонбони използвам бял шоколад на Хармоника, кокосово масло, кокосови стърготини, кокосово брашно, бадеми, а за повече сладост добавям сироп от агавае. По ваша преценка, сиропът от агаве можете да го пропуснете, ако не искате бонбоните да станат прекалено сладки!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бонбони с елда и какао

Домашни шоколадови бонбони с орехи

Коледни бонбони с бърбън

Трюфели с кафе

Pin It

Може да се сещате, че Петя ми отправи приятелско предизвикателство и един от въпросите, които ми зададе беше свързан с книгите, които чета. Та както стана ясно, една от книгите е “Сестри Палавееви” на Алек Попов. Макар тематиката да е далеч от кулинарията, готвенето и кулинарните рецепти, той казва нещо, което абсолютно подкрепям – „Някои неща не бива да се оставят за после. И шоколадът е едно от тях“.  Това изречение ме накара да захвърля книгата и да се отправя към кухнята. Дойде време за шоколад! Много шоколад!

Ето как, ако обичате шоколадовите сладкиши и изкушение, можете да си направите този особено шоколадов десерт. Продуктите са за 1 торта с размер 18 см (диаметър).

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Десерт с шоколад и крем сирене Филаделфия

Домашен течен шоколад

Шоколадови бонбони с орехи

Лешниково-шоколадов фъдж с ром

 

yagodovo_shokoladov_sladkish_bez_brashno

Сладкиш без брашно! Звучи любопитно, нали? Странно, но факт!

Както вече ви казах вече открих сезона на сладкишите с ягоди и още миналата седмица приготвих малка торта с ягоди и бял шоколад. Ягоди с шоколад си е класика! Независимо дали шоколадът е бял, млечен или натурален. За още по-наситен аромат на ягоди, прибавих и малко ягодов ликьор в шоколадовия ганаш, който шприцовах върху сладкиша без брашно.

Продуктите за рецептата са за сладкиш, който се приготвя в малка тава с диаметър 18 см. Ако вие приготвяте тортата с ягоди в по-голяма тава, сложете двойно по-голямо количеството от продуктите.

Вижте също:

Американски сладкищ с малини

Следобеден сладкиш “Меланж” с физалис

Шоколадови мъфини с конфитюр от кестени

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
koledna_elha_desert

Повдигнете коледно-новогодишното настроение в дома с тази рецепта за десерт под формата на коледна елха. Можете да направите елхите миниатюрни, като бонбони, а можете да ги направите и с големината на парче торта например.

От сместа, от която се приготвят елхите могат да се направят домашни бонбони. Просто трябва да оформите малки топчета, които после да оваляте в смлени ядки и захарна декорация. В случая аз използвах натрошени бадеми, шам фъстък и коледни червени захарни топчета. Вие можете да използвате кокосови стърготини, смлени лешници, орехи или шоколадови пръчици.

Вижте още коледни десерти:

Коледни бонбони с бърбън

Дядо Коледа десерт

Сладки линцер

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
koledni_bonboni

Ето и една алтернатива на коледните сладки. Ако не ви се стои около печката да печете курабийки или пък не ви се декорират коледно сладки, направете тези бонбони с коледна декорация.

Ако все пак сте решили да правите коледни сладки, вижте как да декорирате коледни сладки като звездички и като елхички.

Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
shokoladov_mus_s_kafe

Думата мус идва от фреснки език и означавя „пяна“. Точно това поредставлява и десертът мус – лек, въздушен крем, с балончета вътре. Те се постигат в нашата рецепта за мус от разбитите на сняг белтъци, които са увеличили многократно обема си. Мусът може да бъде шоколадов, ванилов, плодов. Аз прибавих малко кафе, което да подчертае допълнително горчивия вкус на натуралния шоколад. Можете да декорирате муса със-смляно кафе, което да го разпръснете развномерно върху крема с помощта на цедка. Така и да има малки бучки в кафето, те няма да попаднат върху десерта.

Почистете задължително цедката след като я използвате, защото ароматът на кафето е доста силен (освен, ако не я използвате само за прецеждане на кафе и декорации с кафе.

Pin It