cottage_pie

Котидж пай или още селски пай си е традиционно ирландско ястие. Когато се пръв път го опитах си помислих, че всъщност това си е ирландска мусака.

На практика ирландският котидж пай се приготвя от кайма, зеленчуци и подправки, „запечатани“ с намачкани картофи или картофено пюре. Приготвя се изключително бързо, вкусът е много близък до българския и в този смисъл няма как да сбъркате с тази рецепта.

 

Ирлански котидж пай Recipe

cottage_pie

От sheytanova Публикувано на : 05/31/2012

  • Брой / порции: 4-6 Servings
  • Подготовка: 15 минути
  • Приготвяне : 40 минути
  • Готово след: 55 минути

Котидж пай или още селски пай си е традиционно ирландско ястие. Когато се …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Картофите се сваряват в подсолена вода.
  2. През това време зехтинът се загрява и се добавят нарязания на ситно лук и чесънът. Каймата се запържва добре. Добавя се сол и черен пипер.
  3. Прибавя се отцеденият грах от консерва и се разбърква. Оставя се за още 10 мин на котлона, като се добавя малко от зеленчуковия бульон.
  4. Добавят се червеният пипер, босиляка, магданоза, шарения пипер, кимиона и 1 с.л. чубрица. Останалата чубрица се оставя за картофите.
  5. След като картофите се сварят се обелват и се натрошават добре. Посоляват се леко и се поръсват с чубрица. Ако сметнете за необходими добавете малко прясно мляко, за да станат по-меки.
  6. Сместа с каймата се разпределя равномерно на дъното на малка тава и отгоре се "запечатва" с натрошените картофи.
  7. Пече се около 30 минути на предварително загряна фурна.
  8. След като се извади от фурната се нарязва на парчета.
    cottage_pie_narqzan
  9. За да можете да се пренесете до край с тази ирландска рецепта в Temple bar, сервирайте котидж пая с ирландка бира.
    temple_bar

WordPress Recipe Plugin by ReciPress

4 отговори
  1. Елизабет Илиева
    Елизабет Илиева says:

    Благодаря за рецептата, получи се вкусно! Малко я поизмених – добавих гъбки (кралска печурка), защото имах, а и защото обичаме; а също така естрагон, риган и лют червен пипер.

    Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият отговор на Levon Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *