Зоя Гайдарова е управител Eurocatering на една от утвърдените кетъринг компании у нас. Те се грижат за храната на едни от най-мащабните събития – като старта на Big Brother, Коледно парти на Mtel, кетъринг за концерта на Roxette, 20 години ШЕЛ България и т.н. В същото време Еврокетъринг изпълняват и индивидуални кетъринг проекти за сватби, годишнини, рождени дни, ревюта, шампионати, презентации, семинари, фирмени партита и какво ли не. Ако имате нужда от кетъринг фирма, просто им се обадете и ще видите как ще ви дадат съвет за кетъринга на вашето събитие, без да се налагат. Запознах се със Зоя на събитието Ideal Standard Баня на годината и я поканих да си поговорим за тънкостите при поръчване на кетъринг, каква храна и какво количество да поръчаме… Накрая Зоя ни споделя и любимата си кулинарна рецепта!
С какво трябва да се съобразим когато поръчваме кетъринг?
Когато поръчвате кетъринг, едно от основните неща които трябва да знаете е репутацията на фирмата, тя трябва да бъде доказала се на пазара и с голям опит в областта. По този начин ще избегнем риска от провал на мероприятието, лошото обслужване и некачествената храна.
Как да преценим колко храна да предвидим, когато поръчваме кетъринг?
Когато поръчваме кетъринг трябва да се съобразим с това колко време ще продължи мероприятието ни. Препоръчително е да изслушаме съветите на мениждъра на кетъринг компанията. Това е човек, който ежедневно се занимава с организиране на събития и ще ни даде правилния съвет за количеството храна необходимо за нашето меропрятие.
Какво най-често се поръчва?
Това зависи от спецификата на събитието, дали говорим за сутрешна презентация, обеден коктейл или вечерно мероприятие. За по-кратки евенти се поръчва главно студени хапки и сладкиши. При по-продължителни се включва и топла секция. Напоследък се набляга на по-диетична и БИО храна.
Какво включва менюто на едно събитие от типа на старта на новия ВИП Брадър?
Звездите в България са много взискателни и затова ние се съобразихме с техните вкусови предпочитания. В менюто имаше селекция от френски сирена поднесени с бели , червени вина и розе. Като студени предястия се поднасяха перли от сьомга, хайвери и прошуто. Също така скариди и морски дарове. Разбира се не пропуснахме и десертите – превъзходният ни италиански крем Пана кота с малиново сорбе и черен шоколад.
Ако ти трябва да структурираш примерно меню за сватба, как би изглеждало?
Сватбата е много лично събитие, предварително бих поговорила с главните герои – булката и младоженеца и след това бих създала специалното меню за тях. Сватбеното меню ще съдържа, първоначално малко аперативни миниатюри, след което свежа и лека салатка, изискано основно ястие, плато с вкусно следястие и разбира се плодове и десерт, гарнирани с чаша шампанско или вкусен ликьор.
Кое е най-нетипичното събитие, за което са наемали Eurocatering?
Ооо … те са много, ако тръгна да разказвам няма да ни стигнат редовете..
Първо да подчертая Еврокетъринг е фирма с богат опит в областта на кетъринг услугите. Ние организираме събития от всякакъв тип от малкото семейно тържество, до големия корпоративен проект .
Като нестандартни събития бих посочила, организирането на Виенски бал, Октобър Фест за наш клиент, сватба на скалите край морето, кетъринг за концерти на известни звезди и много други.
Всяко едно от тези събития изисква подходяща декорация и костюми, специфични храни и напитки, поднесени с много артистичност от нашия професионален екип, за да пренесем клиента на мястото където е пожелал да бъде.
А най-любопитното ястие, което са поръчвали ваши клиенти?
Ястие с крокодилско месо, което се получи ужасно вкусно.
Кое е събитието, за което мечтаеш да работиш?
За мен всяко събитие е мечта, която заедно с екипа на Еврокетъринг реализираме успешно. Готови сме да сбъднем мечтите на всеки клиент.
Би ли споделила любимата си рецепта?
Да! С най-голямо удоволствие, тя е любима не само на мен, но и на моя син и прекрасния ми съпруг.
Pin ItСкариди с перно и див лук

От 10/10/2012
Публикувано на :Зоя Гайдарова е управител Eurocatering на една от утвърдените кетъринг …
Необходими продукти
- 500 грама скариди гамбас
- 2-3 скилидки чесън
- 50 мл бяло вино сухо
- 1 с.л. перно
- пресен босилек
- див лук
- 2 с.л. зехтин
Приготвяне
- Мариноваме скаридите с Перното, добавяме пресния босилек и див лук нарязани на дребно и целите скилидките чесън.
- Оставяме скаридите за 1-2 часа в хладилника.
- След което слагаме скаридите в уок , добавяме зехтина и заливаме с бялото вино .
Задушаваме скаридите за около 20 мин.
- Готовите скариди поднасяме с изстудено бяло вино или розе .
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Съжалявам, че така се е получило! Аз до сега съм имала само положителни впечатления от Еврокетъринг. Поздрави! Виолета
здравейте Звездомира,за жалост едва сега виждам вашият коментар!!!
много съжалявам, но от снимковият материал нищо не се разбира,тъй като не се отваря линка.
може би е хубаво да застанете с аргументи ,ако наистина сте наш клиент.
обикновенно винаги търсим обратна връзка с клиента ,аз незная да сме имали проблем с вас и да сте наш клиент.