bio_koze_sirene_meee

До скоро не исках и да чувам за козе сирене. Явно като дете се бях отвратила и опитите на близките ми да ме убедят колко е полезно, приятно, едва ли не деликатес се оказаха безуспешни. Дори и аргументът, че зъбите ми ще бъдат здрави и няма да се налага да ходя на зъболекар не издържа.

И така. Те се отказаха да ме навиват да ям козе сирене, а аз – забравих, че съществува. И така до преди година. Бях на гости и приятели и те бяха приготвили запечено козе сирене, но от френското, което в последствие приготвих и аз. Честно казано, хапнах го, но самият факт, че имам само една подобна рецепта показва, че не ми влезе за постоянно в кухнята.

Преоткрих козе сиренето, когато за пръв си купих от Биомаг и опитах био козе сиренето Меее (има го и в онлайн магазина им, между другото).  Вече си казвам защо не съм посегнала към рафта в магазина още първия път когато забелязах нестандартното име за сирене 🙂 Меее!

Вкусът му е различен, но приятно различен. Богат, плътен. Може би асоциирате (или поне аз така правех) аромата му с един силен, натрапчив дъх на коза… Тук сиренето има дъх, но далеч не е на онзи неприятния от детството ми и като доказателство за това е единствено останалата празна опаковка… съдържанието го няма!

Прочетох също за био козе сиренето Меее, че в него няма каквито и да било консерванти, оцветители или химични подобрители, ГМО. С други думи, щастливци сме, че ги има на пазара!

Ето и една рецепта с козе сирене, която приготвих – супа от царевица с козе сирене.

Предлагам на всички, които до сега са имали някакви резерви към козето сирене и тези, които имат отношение към хубавото сирене, да го пробват! А за тези, които предпочитат да си купуват био продукти – просто задължително! Меее!

Харесайте страницата ни във фейсбук.

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *