Очаквате гости за вечеря и знаете, че включеният телевизор не е добър фон. Много сте прави!

Търсите лека, релаксираща музика, която да използвате като бекграунд на вашата вечеря със семейството или близките. Направих списък с песни, които смятам че биха били подходящи за фон за вечеря или празненство.
Избрах парчета, които да са подходящи както за малки, така и за големи компании – акцентът беше музиката да не е натрапчива – а точно обратно –да бъде фон на приятните разговори, с хората, които обичаме.
Когато запонах да правя списъка, първото парче, което изплува в главата ми беше Sway.
http://www.youtube.com/watch?v=GDSG4guBWso
Аз вярвам, че има хора за всичко и на мен най-силната ми страна определено не е музиката. За това попитах Яна Косева музикален редактор-фонотекар от Радио Шумен какво мисли за този инструментал, дали е подходящ за фон на вечеря и тя каза „представям си менюто пикантно и то на моменти чак да пари, силно червено вино и накрая лек десерт със закачливи елементи, напомнящи за целувка!”. Мисля, че Sway е добро предложение.
Интрументалите вярвам са добър вариант, защото така гостите могат да се фокусират на приятните разговори, вместо на текста на песните. Все пак заложете на класически парчета, като се съобразявате с възрастта и вкусовете на гостите. Ето този саксофон е изключително подходящ за романтичен повод. Ще си позволя и едно лирично отклонение – дървените и медни духови инструменти създават усещането у слушателя, че някои близък е до тях и им говори, защото в някои регистри имитират успешно човешкият глас и изразителността му, затова инструментална музика със солиращи духови инструменти е сигурен залог, че компанията ще се чувства моксимално конфортно.

Изберете музика, която да е в синхрон с настроението, в което искате да бъдете, а не в което сте в момента. Обикновено когато очакваме гости сме леко изнервени, припряни.
Намалете музиката, така че хората да могат да се чуват добре. My way е следващото предложение към списъка с песни за празненство и вечеря. http://www.youtube.com/watch?v=Sw4Q53CWvdY
Проучете каква музика харесват гостите ви и се съобразете с техния стил. Направете нещо специално – пуснете музиката, на която са изтанцували техния първи сватбен танц или някоя песен, с която имате общи спомени. Те ще оценят този жест!
http://www.youtube.com/watch?v=qdTDFUaaL9s
Като начало, преди гостите да дойдат си налейте една чаша червено вино и си пуснете това парче:

Усмихвайте се, следете реакцията на хората на масата по отношение на музиката и бъдете гъвкави! И всичко ще мине по мед и масло! А и изкуството вдъхновява…., а когато кулинарното изкуство срещне музикалното на една маса, тогава двойната порция е двойна наслада!

Снимка: youtube.com

0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *