“Солта е това, което прави нещата по-лоши на вкус, когато не е в тях”. Не знам на кого са тези думи, но аз съм напълно съгласна с тях. Солта е подправката, която дава на ястието пълен, цялостен, завършен вкус. След сивата келтската сол, за която писах преди време, сега откривам Малдон – кристалната морска сол. Кристалната морска сол Малдон се произвежда вече 130 години от семейна компания Maldon Salt в едноименния град в Обединеното Кралство. Тя е сред най-известните марки по света. Заради отличните си качества през 2012 година марката е удостоена със сертификат Royal Warrant,което накратко означава, че малдонска сол се използва в английския кралски двор.

как да купя криптовалута

Какво е малдонска сол?

Кристалната морска сол Малдон е един от символите на английското производство. Солта е природен дар, изцяло получен по естествен начин. Произвежда се чрез изпаряване на морска вода и при частичната кристализация се запазват почти всички морски микроелементи. Тя не се рафинира и не се добавя йод. Солта се филтрира, за премахване на примесите и се загрява до определена температура за получаване на кристалите. Така се получават белите, люспести кристали с мек вкус поради своята чистота. Те са отличната подправка за осоляване на различните ястия, меса, риба. При гурме блюда морската сол Малдон е незаменимия избор. Тя е уникален продукт и е търсен от най-добрите готвачи по света. Кристалите на солта Малдон са по-едри и се виждат. Така може по-точно а се прецени колко сол е необходимо. Освен това всичко се готви по-бързо, защото осоляването с нея предизвиква бързо кипене. Солта Малдон се произвежда в ограничени количества и не може да задоволи все по-нарастващият интерес към тази уникална солена подправка. За мен лично малдонската сел е перфектната сол за осоляване на стекове и меса.

Пушена малдонска сол

Пушената морска кристална сол Малдон се прави като кристалите се опушват леко по естествен природен метод със студен дим. Така се получава неповторим, леко опушен вкус на солта, с която се осолява месо, супи, маринати и други ястия.

Кашерна сол – малдонска сол

Морската кристална сол Малдон е кашерна сол. Кашерната сол се използва от евреите при приготвяне на месо. Поради религиозни съображения еврейския народ не може да консумира ядене в което има животинска кръв. Затова нарязаното по определен начин месо се измива много добре. Престоява час във вода, а след това се посипва с едрите кристали на кашерната морската сол Малдон и престоява така още един час. Тази сол спомага като никоя друга за извличането на кръвта. Месото се нарича кашерно.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg