Карамелизирания лук с индийски подправки е идеален за гарнитура, а можете и да го приготвите като основно ястие. Аз лично го предпочитам много върху филийка домашно изпечен хляб – слагам си по 2-3 лъжички от карамелизирания лук и го комбинирам с бира, която да балансира силните индийски вкусове. За рецептата са ви необходими стар лук, пресен лук, захар, бял балсамов оцет, сол, гарам масала, олио, сметана, домати. Пресния лук се добавя за повече свежест и хрупкавост на ястието.
Експериментирайте и може би ще ви хареса!
Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още идеи от индийската кухня:
Белен боб с индийски подправки
Агнешко по индийски. Агнешка корма с кайма
Карамелизиран лук с индийски подправки

От 07/18/2014
Публикувано на :Карамелизирания лук с индийски подправки е идеален за гарнитура, а …
Необходими продукти
- 750 грама стар лук
- 2 стръка пресен лук
- 400 мл консервирани домати пасирани
- 4-5 с.л. заквасена сметана
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. бял балсамов оцет
- 2 с.л. гарам масала
- сол на вкус
- 5 с.л. олио
Приготвяне
- Старият лук се нарязва на тънки полумесеци и се слага в сгорещеното олио. Разбърква се периодично докато добие загар. Прибавя за захарта.
- След като се разбърка добре се прибавя балсамовия оцет и се оставя на слаб огън да къкри докато течността за изпари.
- Прибавя се гарам масалата, сол и се разбърква. Веднага след това се добавя сметаната.
- Прибавят се и пасираните домати и се оставя докато сместа се редуцира. На финала се прибавя пресния лук.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!