Предлагам ви една традиционно японска техника (темпура), с която да приготвите зеленчуци, които се срещат по нашите земи. Аз избрах карфиол, но вие можете да го замените с броколи, например. Темпурата някои я приготвят като разбъркват ледено студена вода с брашно и малко сол, потапят зеленчуците в сместа и после го пържат в силно сгорещено олио. Аз вместо вода при приготвянето на зеленчуци темпура използвам бира, отново студена.
Със сосът също можете да импровизирате, аз заложих на това, което поти всеки има в хладилника – майонеза, малко горичца, кисело мляко, кетчуп (или лютеница) и щипка черен пипер.
Pin ItКарфиол темпура Recipe

От 08/18/2012
Публикувано на :Предлагам ви една традиционно японска техника (темпура), с която да …
Необходими продукти
- 1 средно голяма глава карфиол
- 200 грама брашно с набухвател (или обикновено брашно, в което сте добавили малко бакпулвер)
- около 350-400 мл бира
- сол
- 1 ч.л. магданоз сух
- 1 щипка мащерка суха
- 1 ч.л. чубрица ронена
- 2 щипки кардамон
- 1/2 ч.л. куркума по желание
- черен пипер на вкус
Приготвяне
- Карфиолът се накъсва на розички.
- Брашното с набухвател се смесва заедно с бирата, малко сол, черен пипер и сухите подправки. Разбърква се до получаване на гъста каша, след което карфиолите се потапят в купата.
- Овалват се добре в сместа.
- Зеленчуците се пържат от всички страни в силно сгорещено олио докато порозовее коричката.
- Поднасят се със сос от кисело мляко, горчица, майонеза, кетчуп и черен пипер или друг сос, който сметнете за подходящ.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!