Кашкавалената супа е с изключително любопитен зеленчуково-млечен вкус. Аз използвам морков, лук и подправки, за да направя апетитен бульон и след това прибавям настъргания кашкавал в супата. Добавям и 2 ч.ч. прясно мляко, за да подчертая млечния вкус на супата с кашкавал, който идва именно от кашкавала.
Макар да не е описано в рецептата за кашкавалената супа, може да поднесете супата с крутони или прясно изпечен хляб или брускети.
Вижте още:
Картофена супа с козе сирене Меее
Крем супа от моркови с куркума
Млечна супа с броколи и жълто полско сирене
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin It
Кашкавалена супа

От 04/06/2013
Публикувано на :Кашкавалената супа е с изключително любопитен зеленчуково-млечен вкус. …
Необходими продукти
- 2 дребни моркова
- 1 малка глава лук
- 1/3 връзка магданоз
- 200-250 грама кашкавал настърган
- 2 ч.ч. мляко
- сол на вкус
- черен пипер по желание
Приготвяне
- Морковът и лукът, заедно с магданоза се оставят да се сварят в подсолена вода. След като са сварени се пасират.
- Добавя се млякото и след като течността заври се прибавя настъргания кашкавал.
- Оставя се да се разтопи, като се бърка периодично.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!