Тази рецепта би допаднала на всички любители на сирената и безмесните ястия. Можете да приготвите сместа за топките от кашкавал предварително и да я съхранявате в хладилник. По същия начин доматеното пюре може да се сгъсти от по-рано, така ще поеме още по-добре ароматите от подправките – магданоз, кориандър, чубрица, босилек, шарен пипер. После остава само да изпържите кашкавалените топчета с чедър и да притоплите леко доматения сос. И сте готови с прекрасен обяд или вечеря!
Pin ItКашкавалени топки с чедър в доматен сос

От 11/12/2012
Публикувано на :Тази рецепта би допаднала на всички любители на сирената …
Необходими продукти
- 200 грама кашкавал
- 150 грама чедър
- 1 ч.л. бакпулвер
- 7-8 с.л. брашно равни лъжици
- 2 яйца
- 600-700 мл доматено пюре
- 15-20 чери доматчета
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- шарен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. босилек
- 1 ч.л. магданоз сух
- 1 ч.л. кориандър
- 1 с.л. зехтин
- олио за пържене
Приготвяне
- Настърганият кашкавал се смесва с настъргания чедър, яйцата, брашното и бакпулвера. Омесва се добре и се оставя около 30 минути в хладилник.
- През това време в загряния зехтин се запържват лука и чесънът.
- Прибавя се доматеното пюре и чери доматите. Добавя се сол, захар, шарен пипер и подправките.
- Оставя се доматеното пюре да се редуцира до желаната гъстота.
- От кашкавалената смес с мокри ръце се оформят топчета с големина на орех (или съвсем малко по-големи).
- Топчетата се запържват в загряното олио.
- В чинии се разсипва доматеното пюре и отгоре се слагат по 5-6 топчета от чедър и кашкавал.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!