Koriandar_podpravka

Кориандърът се използва като подправка от най древни времена. Смята се, че е познат от 5000 г. пр. Хр. В рецептите се използват се всички части на растението.

Готвене с кориандър

Добре е изсушените семена на кориандъра да се сложат в началото на готвенето. По този начин те ще пуснат аромата си и той ще обогати ястието.

Семената на кориандъра се използват като съставка на кърито. В някои страни, между които и България се слага в колбасите, в сладкарската промишленост, при меки бонбони, производство на бира, млечни продукти.

На какво се слага кориандър?

Маринати. В европейската кухня се използва за маринати в съчетание с дафинов лист, бахар и карамфил.

Месо. При овнешко месо се използва за рецепти, при които се комбинира с лук, черен пипер, чесън, риган.