Замисляте ли се какво да приготвите за Коледа вече? Ако нямате как да приготвите цяло прасенце, можете да приготвите котлети от младо прасенце, които да направите с праз и гъби.
Можете да ги направите на тиган, но все пак заради кожата стават една идея жилави и затова препоръчвам леко да ги задушите в бульон накрая. Така ще се топят в устата.
Малки прасенца можете да намерите във Вашата месарница.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още идеи със свинско месо:
Свински ребърца със сос Якитори
Свинско контрафиле в сос от синьо сирене
Котлети от младо прасенце на тиган

От 12/17/2014
Публикувано на :Замисляте ли се какво да приготвите за Коледа вече? Ако нямате как да …
Необходими продукти
- 1 кг котлети от младо прасенце
- 200 грама праз
- 300 грама кралски печурки
- 1 с.л. сушена манатарка смляна
- 1 с.л. соев сос
- 1 кафена чаша бяло вино
- 1 ч.ч. бульон
- 2 с.л. зехтин
- сол
- черен пипер
Приготвяне
- Котлетите се запържват добре от двете - първо половината и се изваждат и след това другата половина. Празът и гъбите също се задушават и котлетите се връщат обратно в тенджерата.
- Добавят се всички подправки, соевия сос и виното и се оставят за няколко минути да се изпари алкохолът.
- След това се прибавя бульона и се оставя за около 30 минути да къкри на слаб огън докато котлетите станат крехки и сочни.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!