Замисляте ли се какво да приготвите за Коледа вече? Ако нямате как да приготвите цяло прасенце, можете да приготвите котлети от младо прасенце, които да направите с праз и гъби.

Можете да ги направите на тиган, но все пак заради кожата стават една идея жилави и затова препоръчвам леко да ги задушите в бульон накрая. Така ще се топят в устата.

Малки прасенца можете да намерите във Вашата месарница.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още идеи със свинско месо:

Свински ребърца със сос Якитори

Свински шницел с картофи

Свинско в сок от нар

Свинско контрафиле в сос от синьо сирене

 

Котлети от младо прасенце на тиган

От sheytanova Публикувано на : 12/17/2014

    Замисляте ли се какво да приготвите за Коледа вече? Ако нямате как да …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Котлетите се запържват добре от двете - първо половината и се изваждат и след това другата половина. Празът и гъбите също се задушават и котлетите се връщат обратно в тенджерата.
    2. Добавят се всички подправки, соевия сос и виното и се оставят за няколко минути да се изпари алкохолът.
    3. След това се прибавя бульона и се оставя за около 30 минути да къкри на слаб огън докато котлетите станат крехки и сочни.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      0 отговори

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *