Тиквичките са особено актуални през лятото, но дори и по това време на годината могат да се намерят. Крем супата от тиквички се приготвя бързо и лесно и по тази причина я предпочитам вечер, когато не съм имала време да приготвя нищо за хапване и трябва да измисля нещо без време. Макар някои да готвят тиквичките без да ги белят, аз предпочитам да си ги обеля предварително. За задушаването на чесъна (много добър приятел на тиквичките) използвам рапично олио. По желание можете да овкусите супата със ситно нарязан копър, а защо не да добавите и едно парче сирене Хармоника, натрошено вътре в супата от тиквички.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Вегетарианско предястие с тиквички, гъби и марокански кус-кус
Крем супа от тиквички и… ягоди
Pin ItКрем супа от тиквички

От 02/18/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 3 порции
Тиквичките са особено актуални през лятото, но дори и по това време на …
Необходими продукти
- 3-4 тиквички обелени
- 1 с.л. рапично олио
- 3-4 с.л. сметана за готвене
- 2 скилидки чесън
- сол на вкус
- 700 мл заеленчуков бульон
Приготвяне
- Тиквичките се обелват и се нарязват на парчета.
- През това време чесънът се задушава в рапичното олио. Прибавят се тиквичките и се разбъркват. Осоляват се.
- Заливат се със зеленчуковия бульон и се оставят за около 20-25 минути докато омекнат.
- Супата се пасира и след това се прибавя сметаната. Оставя се за още 1-2 минути на котлона след което се поднася топла.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!