Тиквичките са особено актуални през лятото, но дори и по това време на годината могат да се намерят. Крем супата от тиквички се приготвя бързо и лесно и по тази причина я предпочитам вечер, когато не съм имала време да приготвя нищо за хапване и трябва да измисля нещо без време. Макар някои да готвят тиквичките без да ги белят, аз предпочитам да си ги обеля предварително. За задушаването на чесъна (много добър приятел на тиквичките) използвам рапично олио. По желание можете да овкусите супата със ситно нарязан копър, а защо не да добавите и едно парче сирене Хармоника, натрошено вътре в супата от тиквички.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Вегетарианско предястие с тиквички, гъби и марокански кус-кус

Крем супа от тиквички и… ягоди

Пармиджана с тиквички

Pin It

Крем супа от тиквички

От sheytanova Публикувано на : 02/18/2014

  • Брой / порции: 3 порции

Тиквичките са особено актуални през лятото, но дори и по това време на …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Тиквичките се обелват и се нарязват на парчета.
  2. През това време чесънът се задушава в рапичното олио. Прибавят се тиквичките и се разбъркват. Осоляват се.
  3. Заливат се със зеленчуковия бульон и се оставят за около 20-25 минути докато омекнат.
  4. Супата се пасира и след това се прибавя сметаната. Оставя се за още 1-2 минути на котлона след което се поднася топла.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    0 отговори

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *