Ваниленият аромат в тази рецепта за крем идва от бурбонската ванилова захар на Dr. Oetker. Тя представлява смес от фино смлени шушулки от Бурбонска ванилия и захар. Изключително подходяща е за различни кремове и десерти.
Тънкият момент в тази рецепта е да внимавате кремът с ванилията да не се пресече. Ако все пак това се случи, сложете го на водна баня и бъркайте интензивно.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Кокосов тапиока крем с печени дюли
Pin It
Крем с бурбонска ванилова захар

От 11/02/2013
Публикувано на :Ваниленият аромат в тази рецепта за крем идва от бурбонската ванилова …
Необходими продукти
- 500 мл прясно мляко
- 1 яйце
- 2 с.л. царевично нишесте
- 50 грама захар
- 1 с.л. бурбонска ванилова захар на Dr. Oetker
- 1 с.л. пудра захар
- 1 пакетче масло 125 грама
Приготвяне
- Яйцето, заедно с царевичното нишесте и 2 с.л. от млякото се разбъркват.
- Останалото мляко завира, заедно с 3 с.л. захар. На тънка струйка се прибавя към яйчената смес при непрекъснато бъркане.
- Маслото заедно с бурбонската ванилова захар и пудрата захар се разбива до побеляване и се прибавя към вече охладения крем лъжица по лъжица.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!