Сладко-киселият вкус на къпините се комбинира перфектно с наситения вкус на белия шоколад. Светлият цвят на шоколада пък омекотява иначе наситения черно-червеникъв цвят на дребните плодове. Къпините са изключително богати на витамин C и представляват подоходяща добавка към вашите летни десерти с плодове.
Ако сте почитатели на кремовете с плодове, ето някои от моите любими:
Pin ItКрем с къпини и бял шоколад Recipe

От 07/26/2012
Публикувано на :Сладко-киселият вкус на къпините се комбинира перфектно с наситения вкус …
Необходими продукти
- 150 грама къпини
- 200 мл. прясно мляко
- 4 с.л. захар
- 2-3 с.л. пшенично нишесте
- 100 грама бял шоколад
Приготвяне
- Няколко къпини се оставят за декорация. Останалите къпини се намачкват с вилица и се минават през цедка, за да се махне семето им.
- Млякото се оставя да заври, като скъм него се прибавя захарта. Бърка се, за да ен загори захарта. След като захарта се разтвори се прибавя нишестето и се бърка интензивно до сгъстяването на млякото.
- Сместа се сваля от котлона и се прибавя начупения на парчета шоколад. Бърка се докато се разтопи шоколада, после се прибавя сместа от къпините. Разбърква се добре, разпределя се в купички и се оставя да се охлади добре.
- Десертът с къпини се поднася декориран с пресни плодове.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Trackbacks & Pingbacks
[…] Крем с къпини и бял шоколад […]
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!