Авокадото е толкова полезно, а у нас се консумира толкова малко… Навярно заради по-блудкавия му вкус, когато не е овкусено добре. Вярвам, че ако не обичате авокадо, в комбинацията му със сметана и копър в тази супа ще ви допадне. За тази рецепта за крем супа можете да използвате качествен зехтин, но още по-добре се получава, когато сложите масло от авокадо. Ситно нарязаният копър добавя допълнителна свежест, а сметаната – и шампанското изтънчен вкус. Наближават празници – супата от авокадо е идеална за празничен обяд!
Аз лично не съм добавяла сол, защото кубчето био бульон доставя достатъчно за моя вкус. Ако все пак намирате супата с авокадо, сметана и шампанско за безсолна – прибавете малко.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Предястие с авокадо и червен боб
Pin ItКрем супа от авокадо със сметана и копър

От 12/10/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Авокадото е толкова полезно, а у нас се консумира толкова малко... Навярно …
Необходими продукти
- 1 авокадо добре узряло
- 3 с.л. брашно пълнозърнесто
- 3 с.л. масло от авокадо
- 1 с.л. масло
- 3-4 с.л. сметана за готвене
- 450 мл вода гореща
- 1 кубче био бульон
- зехтин за доовкусване
- 150 мл шампанско
Приготвяне
- Био бульонът се разтваря в горещата вода.
- Маслото от авокадо и обикновеното краве масло се загряват и в тях се запържва брашното. За да не стане на бучки бъркайте интензивно с домакинска тел. След като се позапържи брашното добавяйте по малко от бульона и продължавайте да бъркате, докато се получи кашичка. Оставете да ври няколко минути.
- Към нея прибавете пасираното авокадо и сметаната. Разбъркайте и прибавете шампанско.
- Оставете за още няколко минути на котлона, прибавете копър и сервирайте. По желание овкусете със зехтин.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!