Сутринта много рано минах през приятната сладкарница Карамел на Хани, в която сутрин ухае на прясно изпечени кроасани с различни пълнежи. Намира се буквално на метри от дома ми и ми е изключително удобно да отскачам за топли пресни закуски и хляб. Така за тази рецепта купих кроасани с масло (без пълнеж) и реших да ги приготвя за закуска с пушена сьомга. Важно условие е да разрежете кроасаните с остър нож, който няма да ги смачка.
Обичам сьомга приготвена по различен начин. Класиката е на тиган или на фурна котлети от сьомга – стават бързо. Но с пушена сьомга съм приготвяла запеканка с картофи и пушена сьомга, както и киш с пушена сьомга и рикота. Тези кроасани обаче можете да ги поднесете както за закуска, така и като прекрасно предястие. Представям си ги нарязани на хапки и отгоре с каперси, копър или просто боднати на клечка! Мммм!
Необходими продукти:
6 кроасана – прясно изпечени, с масло
100 грама пушена сьомга, нарязана на тънко
150 грама заквасена сметана
4-5 стръка копър
1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
сол на вкус
Начин на приготвяне
Смесете заквасената сметана, с лимоновия сок, нарязания на ситно копър и малко сол. Разбъркайте добре.
Разрежете кроасаните на 2. Намажете със сметаната и поставете тънък слайс сьомга върху долната част на кроасана.
Сложете горната част на кроасана и поднесете с усмивка!
Успешен ден!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg