Италианците много често залагат на комбинацията на спанак и рикота. Опитайте обаче и българската алтернатива на рикотата в комбинация със спанак и ще останете приятно изненадани. Именно плънката на лазанята, която ви предлагам е точно със спанак и качествена българска кашкавалена извара Хармоника. За по-богат вкус на плънката за лазанята със спанак и извара се добавя зеленчуков бульон, зелени подправки и настърган кашкавал. Допълнително при печенето лазанята със спанак се поръсва с още кашкавал.
Ако искате лазанята да стане още по-сочна можете да сложите и сос бешамал над всяка кора лазаня, но в случая аз пропуснах бешамела.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Пълнени калмари с ориз и спанак
Лазаня със спанак и извара

От 08/17/2014
Публикувано на :Италианците много често залагат на комбинацията на спанак и рикота. …
Необходими продукти
- 250 грама кори за лазаня Rapunzel
- 400 грама извара Хармоника
- 450 грама спанак замразен
- 1 с.л. подправка само зелено sonnentor
- 1 с.л. морков сушен
- 1/2 ч.ч. настъргани домати
- 2 с.л. рапично олио
- 150 грама кашкавал Хармоника
- сол на вкус
Приготвяне
- Размразеният спанак се задушава в сгорещеното рапично олио.
- След това се добавя изварата, сушения морков, подправките и солта. Разбърка се добре и се прибавят настърганите домати.
- Остава се да къкри няколко минути докато плънката за лазанята се посгъсти. Накрая към сместа се добавя половината кашкавал (настърган).
- На дъното на правоъгълна тава се слага малко зехтин, след това един ред кори и един ред плънка.
- След това се редува кори и плънка докато плънката свърши, като най-отгоре се завършва с плънка. Поръсва се с кашкавал.
- Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!