lesta_s_patladjan_po_srabski

Тази сръбска рецепта за леща я приготвих специално за участието ми в предаването „Музикално канапе“. Лесна е за приготвяне и е подходяща за дните, когато навън е студено, не ви се излиза на пазар, а имате необходимите продукти у дома (почти във всеки дом има леща, лук, чесън). Приятното е, че дори и заклето-месоядни каквито са у нас харесаха тази постна леща! Така, че смело към кухнята!

Pin It

Леща с патладжан по сръбски Recipe

lesta_s_patladjan_po_srabski

От sheytanova Публикувано на : 10/09/2012

  • Брой / порции: 2-3 Servings
  • Подготовка: 10 минути
  • Приготвяне : 50 минути
  • Готово след: 60 минути

Тази сръбска рецепта за леща я приготвих специално за участието ми в …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Първо патладжанът се обелва и се нарязва на кубчета. Ако патладжанът е от горчив сос, се накисва за около 20 минути в солена вода.
  2. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Леко се запържват с олио, като се добавя сол и черен пипер.
  3. Прибавят се патладжана и лещата. И се поливат с вода. Всяка леща, в зависимост от сорта овира за различно време, така че най0сигурният начин да разберете дали е готова е да я опитате.
  4. 2-3 минути преди да се свари лещата се добавят доматите и останалите подправки.
  5. Лещата се сервира топла.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    2 отговори
    1. Margarita
      Margarita says:

      Изглежда ми като доста вкусна комбинация. А дали ще може да съчетае толкова добре и с някакъв месен продукт лещата?

      Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият отговор на sheytanova Отказ

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *