Преди 2-3 седмици заедно с Михаел ходихме на събитието на Olympus, на което беше представен конкурсът „Малка черна престилка“. Беше приятно да се видим с приятели блогъри и да си побъбрим. Ето ни и нас как опитваме вкусотиите, които Сандра и Ваня приготвиха:
Аз лично си избрах да приготвя рецепта с изварата на Olympus, която напоследък вече използвам няколко пъти. Приготвих паста с извара и спанак; използвах я за десерт с плодове и за едно бързо кексче. Харесва ми готвенето с извара, защото служи за страхотна спойка на плънките, както ще се убедите и от следващата рецепта; обединява вкусовете и чрез нея се постига приятен баланс.
Ето ме и мен с малката черна престилка!
Да се захващаме за готвене!
Харесайте страницата на merudia.bg във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Лодки с извара и пресен лук

От 03/25/2016
Публикувано на :Преди 2-3 седмици заедно с Михаел ходихме на събитието на Olympus, на което …
Необходими продукти
- 1 кофичка извара Olympus (400 грама)
- 2 франзели или 4 по-малки багети
- 2 връзки пресен лук
- 150 грама маслини без костилка, нарязани на шайби
- 1 домат нарязан на кубчета
- 150 грама луканка нарязана на кубчета
- 4 с.л. зехтин
- 4 с.л. кашкавал Olympus - настърган
- сол на вкус
- 1 щипка черен пипер
Приготвяне
- Франзелите се срязват на две парчета и след това се разрязват по дължина. Вътрешността се маха и се прави на трохи.
- Франзелите се поливат с 2 с.л. олио и се запичат за 8-10 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.
- Пресният лук се задушава в зехтина, прибавят се трохите и след това доматите и луканката.
- Плънката се разбърква добре и след 1-2 минути се прибавят останалите съставки - маслините, изварата, кашкавала и подправките. Разбърква се добре.
- Запечените франзели се пълнят с плънката и се пекат още около 7-8 минути. Поднасят се топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!