Ако комбинацията от плодове и месо ви харесва – тази рецепта за лучено свинско с портокали е точно за вас.
Обзалагам се, че сте опитали хиляди рецепти със свинско. Рецепта за свинско с гъбен сос, рецепта за свинско с картофи, рецепта за свинско на фурна, рецепта за свинско задушено, рецепта за свинско на яхния, рецепта за свинско с кисело мляко, рецепта за свинско с горчица, рецепта за свинско със сметана, рецепта за свинско със зеле, свинско с ориз, рецепта за свинско със зеленчуци…
Все още ли мислите, че рецептите за свинско са приложими само за зимата? Имате право, свинско със зеле не ми върви за лятото, например.
Ние ще ви покажем, че всеки сезон е благоприятен за свинско, стига свинското да е гарнирано с подходящите за сезона зеленчуци, а защо не и плодове…
Нашето лучено свинско с портокали е подходящо както за зимата, така и за лятото – лук и портокали можете да намерите по всяко едно време.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Ориз с домати и свинско на фурна
Свински врат със соев сос на тиган
Свински гърди ма фурна с ориз и спанак
Pin It
Лучено свинско с портокали

От 04/20/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 3 порции
Ако комбинацията от плодове и месо ви харесва - тази рецепта за лучено …
Необходими продукти
- 750 грама свинско месо от плешка
- 2 глави лук
- 4 портокала
- сол
- черен пипер
- 1 с.л. зехтин
Приготвяне
- Месото се нарязва на парчета, овкусява се със сол и черен пипер.. Лукът се нарязва на полумесеци.
- Сокът на единия портокал се изцежда и месото се полива с него.
- Месото се оставя да престои един час с лука и портокаловия сос. След което парчетата се отделят и леко се сваряват.
- След като е сварено, месото леко се запържва в 1 с.л. зехтин, като се добавя лука и 2 обелени портокала.
- След като месото е готово, част от плънката (част от портокалите и лука) се отделят и пасират.
- Ястието се поднася върху нарязани на шайби пресни портокали, полято с пасираните лук и портокали.
- Course: Основно ястие
- Skill Level: Easy
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!