Мъфините са ябълки и моркови са особено подходящи както за закуска, така и за акомпаниент към следобедна чаша чай или кафе. Можете да приготвите мъфини и да ги занесете в офиса – всички ще бъдат особено щастливи! Още повече, когато не очакват!
Мъфините са особено ароматни, заради мановия мед, канелата и индийското орехче. Сладостта идва какво от меда, така и от стафидите, ябълките, морковите и от кафявата захар. Рецептата за мъфини е сравнително бърза за приготвяне. Заслужава си да я опитате!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Шоколадови мъфини с конфитюр от кестени
Pin ItМъфини с ябълки, моркови и стафиди

От 12/02/2013
Публикувано на :- Брой / порции: за 12 мъфина
Мъфините са ябълки и моркови са особено подходящи както за закуска, така …
Необходими продукти
- 200 грама брашно бяло
- 5 с.л. брашно от лимец 75 грама
- 200 грама ябълки настъргани
- 70 грама моркови настъргани
- 120 грама захар кафява
- 50 мл зехтин
- 2 яйца Хармоника
- 4 с.л. мляко Хармоника
- 4 с.л. мед манов
- 10 грама бакпулвер
- 1 ч.л. канелна
- 1 щипка индийско орехче
- 75 грама стафиди
Приготвяне
- Двата вида брашно се пресяват заедно с бакпулвера. В купата със сухите продукти се прибавят стафидите и подправките.
- Яйцата се разбиват заедно с захарта. Прибавя се млякото, меда, зехтина и се разбърква се добре.
- Ябълките и морковете се настъргват и се прибавят към сместа с яйцата. Сухите и "мокрите съставки бързо се смесват с ябълките и морковите и с шпатула се разбъркват.
- Сместа се разпределя в хартиени формички за мъфини, които се напълва 2/3 от формичката.
- Мъфините се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-30 минути. Проверяват се с клечка за зъби.
- Оставете мъфините да изстинат върху решетка.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Здравей, Виолета! Много ми хареса рецептата и ще я пробвам тази седмица. Имам малко затруднение с брашното от лимец. Живея в латинска Америка и не знам , как се казва тук и има ли го изобщо. С какво мога да го заменя?
Благодаря предварително!
Здравей! Можеш да замениш брашното от лимец с брашно от спелта или пълнозърнесто брашно. В краен случай, ако нямаш – слагаш 5 с.л. от останалото брашно, което ползваш за рецептата. Сподели как е станало! Поздрави!
Здравей! Споделям впечатленията ми след като направих мъфините по рецептата по-горе. Станаха страхотни, опасявах се, че ще са много сладки с мед и захар, но се оказа че всичко им е точно по мярка 🙂 Благодаря, за сполучливата рецепта!